Cursuri autorizate ANC

badge autorizat

Autoritatea Nationala pentru Calificari, coordoneaza activitatea de formare profesionala a furnizorilor acreditati din Romania. Daca esti interesat sa participi la diverse cursuri autorizate ANC, trebuie sa stii ca diplomele pe care le obtii in urma absolvirii sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Diversele cursuri autorizate ANC sunt cursuri modulare, de scurta durata, orientate catre dobandirea anumitor competente si pot fi de specializare, perfectionare sau de calificare. Astfel de cursuri au ca obiective:

  • adaptarea la noi cerinte aparute la locul de munca
  • actualizarea cunostintelor specifice postului si locului de munca
  • reconversia profesionala si  prevenirea riscului somajului
  • dobandirea unor cunostinte avansate, a unor metode si tehnici noi, in domeniul respetiv de activitate

Programele autorizate de ANC se organizeaza pentru ocupatii din Codul Ocupatiilor din Romania, conform standardelor ocupationale si respectand anumite rigori. De exemplu, inscrierea la un astfel de curs se poate face in anumite conditii (unele cursuri autorizate ANC sunt destinate doar absolventilor de studii superioare, venind in completarea cunostintelor dobandite in sistemul de invatamant conventional), la examenul de absolvire se pot inscrie doar cursantii care au parcurs toata tematica, testarea finala se efectueaza in prezenta unei comisii desemnate de ANC.

Autoritatea Nationala pentru Calificari desfasoara mai multe proiecte prin care isi propune sa creasca rata de participare la programe de educatie a adultilor, foarte scazuta in Romania in momentul de fata.