Detasarea unui angajat din sistemul privat in sistemul public

Se intalnesc multe situatii in care, pentru a “rezolva o problema”, se face o angajare a unei persoane intr-un SRL, iar a doua zi persoana este detasata in sistemul public (pentru a ocupa sau nu o functie de conducere), operatiune ilegala din punctul meu de vedere.

Legea cadru nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, reglementeaza modalitatea de salarizare, promovare si ocupare a posturilor finantate din fonduri publice si ne clarifica la art. 2 aspectul interdictiei prin specificarea modalitatii de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant finantat din fonduri publice.

Pentru ocuparea unui post in sistemul public (personal contractual) trebuie respectate Legea 284/2010 si HG 286/2011, iar modalitatea de derulare a raporturilor de munca, in speta detasarea, este reglementata de Codul Muncii, cu conditia respectarii modalitatii de acccedere intr-un post finantat din fonduri publice (inclusiv in cazul detasarii). Daca in ceea ce priveste detasarea din sistemul privat in sistemul public, ne-am raporta doar la Codul Muncii, am goli de continut orice reglementare care impune modalitatea de accedere intr-o functie finantata din fonduri publice, in speta concursuri de angajare si am muta/transfera din sistemul privat in sistemul public sau am detasa din 6 in 6 luni personalul, pentru perioade nedeterminate.

Citeste integral pe desprelege.blogspot.ro.