Cui se adreseaza un curs de Manager de mediu?

manager mediu

Un curs de Manager de mediu ofera participantilor cunostintele teoretice si practice necesare construirii, exploatarii si optimizarii sistemului de management de mediu la nivelul organizatiei din care fac parte.

In cadrul unui astfel de curs autorizat se efectueaza o analiza aprofundata a cerintelor standardului ISO 14001, care furnizeaza liniile directoare cu privire la elementele unui sistem de management de mediu si implementarea acestuia. Astfel, un curs de Manager de mediu este indicat pentru:

  • personalul cu atributii de control si verificare in domeniul protectiei mediului din cadrul administratiei publice centrale sau locale
  • responsabililor de mediu care doresc promovarea ca manageri SMM
  • angajatilor din sectorul privat cu responsabilitati de gestionare a deseurilor si protectia mediului
  • responsabililor de calitate care doresc o calificare complementara

Conform Legii nr. 211/2011, cel putin un angajat al unei companii detinatoare sau producatoare de deseuri trebuie sa urmeze un curs de management si gestionare a tuturor tipurilor de deseuri, inclusiv cele periculoase. Operatorii economici si autoritatile care se lipsesc de serviciile unui specialist in management de mediu risca amenzi cu valori intre 15.000 RON si 30.000 RON (Legea nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3).

Cursantilor li se vor pune la dispozitie instrumente si tehnici specifice de implementare, cu care se vor familiariza pe parcursul analizarii unor studii de caz. O atentie deosebita se va acorda adaptarii SMM la particularitatile fiecarei organizatii. Trainingul cuprinde si un modul dedicat doar conceptelor cheie din domeniul managementului deseurilor, in special cele referitoare la valorificarea materiala si energetica a acestora.