Esti la zi cu legislatia de mediu?

index

Protectia mediului reprezinta o prioritate pentru toate companiile, in conditiile in care aproape orice activitate economica are un impact asupra mediului inconjurator. Poti limita acest impact si chiar obtine avantaje financiare daca ai in cadrul companiei tale personal specializat care sa administreze eficient activitatile de mediu si de valorificare deseuri.

Conform Legii nr. 211/2011, cel putin un angajat al unei companii detinatoare sau producatoare de deseuri trebuie sa urmeze un curs de Manager de mediu.

Pe langa programele de responsabilitate sociala corporativa, exista si alte solutii prin care o serie de companii pot sa investeasca in diminuarea efectelor negative pe care le au asupra mediului.

Cursul de Manager al sistemelor de management de mediu va autorizeaza sa gestionati problemele de mediu in conformitate cu legislatia in vigoare. Acest curs este optiunea perfecta pentru dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare in elaborarea, implementarea si imbunatatirea sistemului de management de mediu, in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 14001. Cursul are caracter practic, astfel, 85% din continut este predat sub forma de aplicatii de audit intern si extern de mediu, analiza problemelor, identificarea solutiilor, aplicarea politicilor de mediu.

Tematica acestui curs cuprinde subiecte cum ar fi:

  • Politici publice de mediu, la nivel national si european
  • Management organizational specific
  • Activitatea organizatiei din perspectiva reducerii impactului asupra mediului
  • Masurarea si monitorizarea parametrilor de mediu
  • Neconformitati in cadrul sistemelor de management de mediu
  • Cerinte de mediu pentru furnizori de bunuri si servicii
  • Implementarea si certificarea conform standardului ISO 14001:2005

In plus, cursul contine si un modul dedicat de „Gestiunea deseurilor” in care inveti despre legislatia europeana din domeniu, strategia nationala si planurile nationale/regionale de gestiune a deseurilor, reguli de buna practica: prevenire, pregatire pentru reutilizare, reciclare, valorificare energetica, eliminare sau despre sanctiunile din domeniu.