Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor, functionala din martie

MySMIS2014

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat pe 29 februarie 2016 ca aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene va fi functionala incepand cu 19 martie 2016, iar pana in luna iunie va avea 8 module.

In perioada 8 – 18 martie va fi disponibil pentru testare publica modulul ”Depunerea cererii de finantare” al aplicatiei MySMIS 2014, versiunea 1.0.

Potentialii beneficiari se pot inregistra in aplicatie cu unul sau mai multi utilizatori pentru completarea informatiilor din cererea de finantare, iar Ministerul Fondurilor Europene ii incurajeaza sa identifice si sa sesizeze orice dificultati in accesarea sau introducerea datelor pentru a imbunatati ulterior sistemul.

Cei care vor testa aplicatia vor avea la dispozitie si o retea Help Desk moderna, iar la nivel regional si in fiecare judet vor exista One-Stop-Shops cu echipe de specialisti care vor asista beneficiarii. Orice persoana juridica interesata de testarea aplicatiei IT trebuie sa fie inregistrata in sistem de catre reprezentantul legal sau un imputernicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronica a documentelor.

Apelurile deschise in sistem in perioada de testare vor contine prevederi ale ghidurilor ce pot suferi modificari in varianta finala.

Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene a fost elaborata de catre Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii. Prin implementarea aplicatiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene raspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014-2020.

Sursa: www.finantare.ro