Din martie, proiecte prin Programul Operational Capital Uman

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 a fost adoptat pe 25 februarie de catre Comisia Europeana, fiind al patrulea program care va fi coordonat direct de catre Ministerul Fondurilor Europene.

Programul Operational Capital Uman, cu o alocare totala de aproximativ 5 miliarde de euro (din care 4,3 miliarde de euro contributie UE) stabileste prioritatile de interventie ale Romaniei in domeniul ocuparii fortei de munca, al incluziunii sociale si educatiei. Obiectivul major urmarit il reprezinta dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie si formare profesionala de calitate, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri, reducerea saraciei si a excluziunii sociale prin facilitarea accesului de servicii sociale si de sanatate.

Programul cuprinde 7 axe prioritare si primul ghid pentru contractarea fondurilor UE alocate Romaniei in cadrul acestui program a fost supus consultarii publice la sfarsitul anului trecut. Acest ghid a vizat acordarea finantarilor destinate sprijinirii tinerilor.