Cum caut surse externe de finantare?

Corporate Finance

Unul dintre motivele cel mai des invocate atunci cand o organizatie isi inchide activitatea este lipsa unei finantari corecte si stabile. Cautarea si gasirea surselor de finantare este o preocupare constanta pentru toate tipurile de companii, institutii sau afaceri la inceput de drum.

Cu ajutorul unor surse externe de finantare, o organizatie isi poate dezvolta activitatea pe termen mediu si lung si, cel mai important, isi poate asigura o crestere corecta a business-ului, care ii va garanta stabilitatea in viitor.

Cele mai cunoscute surse externe de finantare la care apeleaza o organizatie sunt creditele si finantarile nerambursabile, iar pentru a le identifica pe cele mai potrivite, poti recurge la urmatoarele modalitati de informare:

  • Cauta pe Internet – informatia pe care ti-o pune la dispozitie Internetul este cuprinzatoare si poti avea acces la ea de cele mai multe ori gratuit. Poti cauta surse de finantare de oriunde din lume, pe care sa le analizezi apoi atunci cand ai timp – informatiile online sunt disponibile oricand vrei tu. In plus, iti poti usura activitatea de cautare apeland la servicii de monitorizare cum ar fi alertele Google.
  • Angajeaza un consultant in finantari – un specialist in domeniu te informeaza in legatura cu cele mai noi tipuri de finantari aparute, iti poate oferi o analiza economica relevanta a surselor de finantare si consultanta personalizata in legatura cu alegerea finantarii potrivite, dar si in ceea ce priveste elaborarea documentatiei.
  • Participa la evenimente si cursuri de specialitate – intra in contact cu cat mai multi oameni care pot sa iti ofere informatii despre finantari si cum sa ajungi la ele sau care sa te invete tehnici eficiente de cautare a surselor. Networkingul de la cursuri de perfectionare sau evenimente dedicate acestor teme este de mare folos.

Contacteaza finantatorii – reprezinta sursele de informare cele mai complete, de la care poti beneficia si de consultanta in anumite limite. Poti contacta potentialii finantatori in scris, telefonic sau chiar in persoana.

Inainte de a initia cautarea surselor de finantare, asigura-te ca ai estimat corect necesarul de finantare pentru organizatia ta si ca ai stabilit foarte bine activitatile pentru care ai nevoie de sustinere financiara. Poti cauta si avea acces la diverse tipuri de finantari in functie de dimensiunile organizatiei, amploarea proiectelor, dar si in functie de cat de fezabile si convingatoare sunt acestea.