Proiecte de afaceri cu bugete mici

Foarte multi dintre antreprenorii de succes in prezent au intrat in afaceri cu un buget initial mic sau chiar inexistent. Cu o idee buna si mult spirit antreprenorial, au reusit sa dezvolte afaceri profitabile.
Banii sunt importanti, insa la fel de importante sunt mentalitatea de business si munca depusa la deschiderea unei afaceri. La inceput de drum, poti adopta multe masuri ca sa reduci cheltuielile si sa faci fata fara un buget mare.Elimina cheltuielile inutile
Daca ti-ai ales un domeniu de activitate care iti permite, nu cheltui bani pentru inchirierea unui spatiu. Munceste de acasa si eventual inchiriaza un birou pe termen scurt daca ai nevoie pentru intalniri cu clientii.

Amana angajarile
La inceput, incearca sa te descurci singur cu cat mai multe dintre responsabilitati, pana afacerea devine profitabila si poti angaja personal dedicat. Te mai pot ajuta prietenii si familia sau voluntarii din diverse asociatii care au legatura cu domeniul de activitate.

Promoveaza-te fara prea mari costuri
De obicei, cheltuielile cu promovarea si marketingul sunt printre cele mai mari. Te poti promova fara prea mari costuri online, printr-un blog sau o pagina de Facebook, poti invata cum se realizeaza si trimite un newsletter gratuit ca sa te faci cunoscut.

Invata putina contabilitate
Iti vor fi de mare folos cateva cunostinte de contabilitate si gestiune care sa te ajute cu estimarea costurilor, monitorizarea cash-flow-ului, cheltuieli si plati.

Inspira-te de la altii
Revista americana Forbes a publicat 8 idei de afaceri cu un buget de pana la 5000 de dolari care se pot aplica in orice tara cu o piata libera. Printre ideile de afaceri se numara plasarea de bone pentru copii (piata din Romania cunoaste un trend pozitiv), vanzari pentru companii de marketing direct sau service IT, afaceri pentru care cel putin costurile de inceput sunt mici.

Investeste in educatia antreprenoriala
Ai la dispozitie sute de site-uri de cursuri gratuite, cum ar fi Coursera sau Entreprenoria, de unde poti invata cum sa iti dezolvti afacerea, cum sa iti manageriezi timpul si cum sa te descurci cu bugete mici.

Surse:
Entreprenoria.com
PlanDeAfacere.ro