Cursuri

Development Training Consulting dezvolta si ofera cursuri deschise (la care se poate inscrie si participa orice persoana interesata) si cursuri la comanda (solicitate de diferite firme, organizatii sau institutii pentru echipele interne).

Cursurile sunt atent elaborate de catre trainerii cu care colaboram, interactive, practice si bine structurate, caracteristici care favorizeaza procesul de invatare si dezvoltarea competentelor.

Derulam in momentul de fata doua tipuri de cursuri:

  • Cursuri cu autorizare ANC
  • Cursuri de dezvoltare personala, in vederea succesului in cariera

Cursurile autorizate ANC organizate de catre noi sunt alcatuite pornind de la standardele ocupationale si de pregatire profesionala in vigoare si sunt autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari:

  • Curs Manager de proiect – curs de perfectionare, destinat celor care vor sa dobandeasca abilitati de scriere, implementare si evaluare a proiectelor, sa acceseze si sa gestioneze sursele de finantare potrivite.
  • Curs Expert achizitii publice – curs de perfectionare, recomandat atat autoritatilor contractante, cat si operatorilor economici care vor sa participe la achizitii publice in calitate de ofertanti.
  • Curs Auditor intern – curs de perfectionare, destinat responsabililor cu atributii de control din institutii publice si private, auditorilor financiari, managerilor interesati de auditul intern.
  • Curs Specialist domeniul calitatii – curs autorizat pentru dobandirea capacitatii de a proiecta si a implementa un sistem de management calitatii in conformitate cu standardele ISO 9000.
  • Curs Manager sisteme management de mediu – cuprinde un modul de 2 zile destinat managementului deseurilor si se adreseaza angajatilor cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului atat din sectorul de afaceri, cat si din cel public sau guvernamental, personalului tehnic sau celui cu atributii de control.
  • Curs Limba engleza – curs autorizat interactiv, pentru toate cele 3 niveluri de referinta – incepator, mediu si avansat.
  • Curs Competente antreprenoriale – curs de perfectionare, destinat persoanelor interesate de obtinerea certificatului de salvamar, care detin deja o parte din aptitudinile necesare, dar si celor care lucreaza in parcuri acvatice sau stranduri si nu au certificarea necesara.
  • Curs Salvamar – curs de specializare, destinat celor care doresc sa isi dezvolte propria afacere sau sa isi imbunatateasca abilitatile antreprenoriale.

Portofoliul de servicii si cursuri Development Training Consulting cuprinde si programe de formare profesionala de calificare/recalificare care contribuie la cresterea gradului de profesionalizare si obtinerea de calificari in acord cu cerintele actuale de pe piata muncii.

Cursurile de calificare sunt destinate persoanelor care doresc sa obtina o noua calificare, in acord cu cerintele mereu in schimbare ale pietei muncii, si sa isi creasca gradul de profesionalizare:

Cursurile de dezvoltare personala au fost create pe baza nevoilor de invatare identificate la mai multi dintre participantii si posibilii nostri clienti, dar si datorita competentei, expertizei si implicarii trainerilor nostri. Am implementat astfel o serie de training-uri noi, extrem de practice si utile in dezvoltarea abilitatilor din diverse domenii.

Acestea cuprind informatii de actualitate si clar prezentate, exemplificari, exercitii, studii de caz elocvente si se bazeaza pe o varietate de metode si tehnici personalizate pentru fiecare grupa de participanti si tematica abordata.

Atat cursurile autorizate ANC, cat si cursurile speciale marca DTC sunt centrate pe clienti, adaptate nevoilor acestora si permanent imbunatatite, conform cerintelor participantilor si a feedback-ului pe care ei ni-l transmit.

Companiile, institutiile si persoanele fizice care au beneficiat de serviciile noastre ne-au impartasit parerile si gandurile lor despre valoarea si impactul pe care cursurile le-au avut asupra dezvoltarii lor personale si profesionale.

3 caracteristici ale cursurilor noastre

Proces dinamic – presupun implicarea totala a participantilor in experiente interesante de invatare, in situatii relevante menite sa conduca la intelegere, constientizare, invatare, identificarea modalitatilor de aplicare in viata de zi cu zi si facilitarea retinerii de lunga durata.

Forma alternativa de invatare – intr-un mediu placut, relaxat, colaborativ, bazat pe intelegerea si implicarea fiecarui participant nu neaparat pe competitie. Prin activitati practice, problematizari, exemple si simulari, nu doar prin parcurgerea unui suport teoretic.

Experienta colectiva si individuala – este favorizata atat invatarea individuala, prin procesarea informatiei si momente de decizii personale, cat si invatarea in echipe, extragand noi invataminte pe baza experientelor colegilor.