Curs Competente informatice

Curs Competente informatice, de perfectionare in domeniul utilizarii calculatorului si a sistemelor de operare. Cursul este recomandat persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele de utilizare a PC-ului pentru eficientizarea activitatii profesionale si a comunicarii, la locul de munca, acasa sau la scoala.

Cursul de “Competente cheie, comune mai multor ocupatii – Competente informatice” este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si se finalizeaza cu eliberare de certificate de calificare recunoscute de catre Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Cand are loc?

Cursul de “Competente informatice” se organizeaza la cerere si are o durata totala de desfasurare de 44 de ore, din care 116 ore de activitate teoretica si 28 ore de activitate practica. O grupa de curs se poate organiza cu un numar de maxim 28 participanti, la sediul companiei noastre din Iasi, Str. Elena Doamna, Nr. 61A, Etaj 4, Mar Center.

Ce competente imi dezvolt?
 • Cunoasterea conceptelor de baza cu privire la structura si functionarea unui PC;
 • Utilizarea functiilor de baza ale unui sistem de operare (Microsoft Windows);
 • Utilizarea unei aplicatii de procesare texte (Microsoft Office Word);
 • Folosirea foilor de calcul tabelar (Microsoft Office Excel);
 • Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare (Internet si posta electronica).
Despre ce voi invata?

Tematica de la un curs Competente informatice cuprinde subiecte cum ar fi:

 • Sistemul de operare Windows 7cautarea si organizarea informatiei, tiparirea si scanarea documentelor, configurarea control panel si a ecranului desktop, instalarea si dezinstalarea programelor;
 • Microsoft Word 2010operatii de baza in documente;
 • Microsoft Excel 2010operatii elementare si concepte de baza, gestionarea datelor din foile de calcul, formatarea, copierea informatiilor, formule si functii, diagrame, prelucrari de tip baze de date;
 • Internetulgeneralitati si definitii, navigare, utilizarea regulilor de comportare in reteaua Internet, servicii de posta electronica.
Conditii de acces?

Pentru a participa la cursul de “Competente informatice” trebuie sa fiti absolvent al invatamantului general obligatoriu.

Acte necesare:
 • Copie dupa cartea de identitate si certificatul de nastere;
 • Copie dupa ultima diploma de studii;

Cursul de “Competente informatice” este interactiv, bazat pe implicarea cursantului in prezentari, activitati demonstrative si exemplificari. Orele de activitate practica se desfasoara intr-o sala de curs moderna, cu toate dotarile necesare si materialele necesare pregatirii. Participantii sunt instruiti si coordonati de un formator cu indelungata experienta in domeniul tehnologiei informatiei.