Resurse

In aceasta sectiune veti putea citi articole despre o varietate de subiecte din domenii ca: management, resurse umane, legislatie, antreprenoriat, economie. Credem ca o buna informare asupra unor asemenea aspecte va poate fi de mare folos, in contextul in care traim intr-o societate dinamica, aflata intr-o permanenta schimbare.

De asemenea,  aveti posibilitatea sa cititi articole scrise de trainerii din echipa noastra. Astfel, veti afla informatii si opinii chiar de la cei care livreaza cursurile si care s-au confruntat in mod direct cu anumite situatii. Veti afla detalii legate despre ce inseamna sa oferi programe de formare profesionala continua, care sunt sistemele de management cele mai eficiente, ce aspecte legislative va pot afecta activitatea sau cat de importanta este comunicarea in cadrul oricarei organizatii.

Am ales sa structuram articolele in trei categorii principale, astfel incat sa cuprindem aspectele cele mai relevante pentru activitatea companiei noastre:

In sectiunea „Blog” regasiti articole care nu se incadreaza neaparat intr-unul dintre domeniile mentionate mai sus, dar care au legatura cu aria dezvoltarii personale si profesionale. De asemenea, va punem la dispozitie detalii legate de cele mai importante programe de finantare.

Cunoasterea inseamna putere, dar pentru a detine aceasta putere ai nevoie de perfectionare. Participarea la orice curs, fie ca este un curs de calificare, un curs de initiere, de perfectionare sau unul de dezvoltare personala te ajuta sa-ti largesti orizonturile personale, crescand sansele de a ocupa un loc de munca mai bun sau de a avansa in cariera.

De ce Curs Autorizat? Intr-o piata in plina miscare realitatea ne transmite ca abilitatile dobandite in diversele sisteme de invatamant clasice nu mai acopera cerintele pietei. Pentru a te mentine in piata vital pentru companii ai nevoie de o autorizare in domeniul respectiv.

Fondurile europene sunt acele instrumente financiare create de Uniunea Europeana cu scopul de a sprijini diverse domenii din tarile membre UE pentru atingerea anumitor standarde de dezvoltare, atat economica, dar si sociala sau culturala.

Cursul de “Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene” este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si ofera suport pentru dezvoltarea de competente in pregatirea elaborarii unui proiect, documentarea in vederea realizarii proiectului si stabilirea parteneriatelor.

In cadrul acestui curs autorizat participantii au sansa de a primi indrumare de la reprezentantii celor mai importante programe operationale, cu experienta in redactarea, coordonarea, implementarea si evaluarea de proiecte. Pentru o mai buna aprofundare a cursului de “Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene” acestia vor raspunde intrebarilor specifice pe care le pot avea participantii, in plus fata de subiectele discutate in timpul trainingului.

Daca un curs de expert in accesare fonduri strucnturale si de coeziune europene nu te reprezinta si esti mai degraba orientat catre functii de conducere, poti opta sa urmezi un curs Manager de proiect unde caracterul practic, interactiunea si informatiile diverse si de actualitate te pot ajuta sa conduci un proiect ca un profesionist. Cursul se bazeaza pe metoda de lucru in echipa pentru realizarea unor proiecte in oricare din domeniile de interes ale participantilor, astfel incat pana la finalul primului modul fiecare dintre voi va putea sa plece acasa cu un proiect propriu. Daca proiectul dezvoltat in cadrul acestui curs de manager de proiect se dezvolta intr-un  mod util si placut, acesta iti poate servi ca model pentru examenul de absolvire.

Cursul de manager de proiect iti ofera sansa sa intalnesti invitati speciali cu care se va analiza modul de accesare si gestionare a surselor de fonduri potrivite fiecarui participant.

Daca domeniul tau de activitate are legatura cu achizitiile publice, cu siguranta nu vei dori sa ratezi Cursul de “Expert achizitii publice”.

In cadrul cursului se pune accent pe numeroase studii de caz pe care trainerul le aduce in dezbatere pentru analiza alaturi de participanti. Cursul de expert achizitii publice va pregateste pentru acest domeniu prezentand in detaliu fiecare etapa a procesului de achizitii publice, de la planificarea acestora pana la finalizarea procedurilor, astfel incat la final fiecare dintre participanti sa fie capabil de a urmari toti pasii necesari:

  • Planificarea eficienta a resurselor;
  • Identificarea aspectelor legislative din domeniu, precum si a legislatiei conexe;
  • Intelegerea rolului pe care achizitiile publice le joaca in organizatii;
  • Utilizarea corecta a metodelor si a tehnicilor utilizate in administrarea contractului;
  • Cunoasterea cerintelor specifice sistemului electronic SEAP;
  • Gestionarea situatiilor de risc;
  • Solutionarea eficienta a contestatiilor.

Diploma unui curs de formare autorizat este recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale si la nivelul Uniunii Europene, de aceea nu se organizeaza prin corespondenta, punandu-se accent pe pregatire temeinica atat teoretica, cat si practica.